Awatar użytkownika
Bąbelka
Posty: 28
Rejestracja: śr, 23 kwie 2014, 13:26

Wprowadzanie glutenu

ndz, 11 sty 2015, 21:09

Czesc wszystkim. Pisze do Was z pytaniem. Od pol miesiaca wprowadzam powoli gluten do posilkow, w postaci lyzeczki kaszy manny do deseru owocowego. Wszystko jest ok, zadnych alergii. Dzis odwazylam sie podac dziecku na sniadanie kaszke glutenowa 7 zboz. Wszystko bylo ok caly dzien, zadnych problemow. Moj maly na wieczor zrobil kupke i byla ona dosc wodnista z drobnymi grudkami i dziwnym zapachem. Czy powinnam sie tym martwic, czy moze to normalna reakcja?
Pozdrawiam

 
Awatar użytkownika
Eta
Posty: 565
Rejestracja: pn, 8 gru 2014, 23:01

Re: Wprowadzanie glutenu

wt, 3 lut 2015, 15:16

Najlepiej sprawdzić czy to od tej kaszki, tj. Ja bym nie podawala przez 2-3 dni tej kaszki, jak kupy będą okej to znaczy ze winna kaszka, a ze kupa taka jak opisujesz brzydka, to może świadczyć o tym ze jeszcze organizm nie radzi sobie z tak dużą ilością glutenu na raz. Ja bym dalej podawala kaszkę manne w ilości tej małej łyżeczki codzień przynajmniej jeszcze ze 2-3 tygodnie i wtedy można znów próbować więcej tego glutenu na raz. ;)
Obrazek
Obrazek